Nieuws

Heeft u vragen
Bel ons (0523) 231947

Minister Slob op werkbezoek bij de Casper Diemerschool

18 maart 2021

Maandag 15 maart was een hele bijzondere dag op de Casper Diemerschool in Bergentheim. Afgelopen zaterdag haalde ons mooie dorp nog het jeugdjournaal, ook vandaag was een unieke beleving. Hoog bezoek uit Den Haag streek naar aan de G.K. van Hogendorpstraat 52. Midden in de verkiezingen kwam niemand anders dan demissionair minister van onderwijs Arie Slob een bezoek brengen aan de Casper Diemerschool.

Minister Slob heeft al een drukke baan maar in tijden van Corona, Lockdowns en zelfs het stilleggen van het onderwijs was het afgelopen jaar wellicht 1 van meest bizarre jaren in zijn carrière. Dat hij dan toch de tijd nam om naar Bergentheim te komen mag bijzonder genoemd worden.

Hoe kwam het bezoek eigenlijk tot stand? In groep 7/8 van de Casper Diemerschool werd er aandacht besteed aan de komende verkiezingen. De leerlingen moesten 2 verschillende kieswijzers invullen en de uitslagen daarvan waren nogal uitéénlopend. Waar de ChristenUnie in Bergentheim en in de gemeente Hardenberg traditie getrouw tot de grootste partijen behoort was dit in groep7/8 zeker niet het geval, “werk aan de winkel” dus voor de ChristenUnie.

Er werd contact gelegd met wethouder Alwin te Rietstap, kandidaat kamerlid van de tweede kamer, ouder van school en ouder van een leerling uit deze groep. Dit contact resulteerde in het bezoek van vandaag.

Rond 14:00 uur kwam minister Slob aan bij de school, samen met wethouder Alwin te Rietstap en hij werd ontvangen door directeur Henk Veurink. Minister Slob liet bij alle groepen even zijn gezicht om de hoek zien en in groep 7/8 kwam hij echt op bezoek. Alwin keek, ook in verband met de geldende corona maatregelen digitaal mee en was groot zichtbaar op het digibord.

De leerlingen hadden veel en leuke vragen voorbereid voor de minister. Zo weten we dat een reiger het lievelingsdier is van de minister, hij houdt van de Italiaanse keuken en hij supporter is van Pec Zwolle. Onze wethouder had hierover duidelijk een andere mening kregen we via het digibord te horen…

De minister nam alle tijd voor de leerlingen en gaf in alle rust antwoord op de vragen. Het sluiten van de scholen was het grootste dieptepunt in de afgelopen regeerperiode, onwerkelijk ook: een minister van onderwijs die vertelt dat er geen onderwijs mag worden gegeven. Ook kreeg de klas uitleg over democratie en dat je samen een land op een eerlijke en betrouwbare manier moet leiden, iets waar de ChristenUnie zeker voor staat. Een hoogtepunt voor de minister in de afgelopen periode was dat nu ook de leerlingen van het praktijkonderwijs de school verlaten met een diploma, iets wat voorheen niet het geval was.

Het viel de kinderen op hoe “gewoon” de minister was en deed. Als oud-onderwijzer genoot de minister zichtbaar om in de school te zijn en van het contact met de leerlingen. Hij gaf de leerlingen en leerkrachten mee om te genieten van het leren en werken in het onderwijs, samen tot mooie dingen te komen en tot inspiratie te zijn voor anderen.

En hoe moet er deze week gestemd worden in Bergentheim? Minister Slob en wethouder Alwin te Rietstap waren het daarover roerend eens…

Ga terug naar Nieuwsoverzicht