ouderbetrokkenheid

Ouders en school hebben een gemeenschappelijk doel, namelijk dat het kind zich veilig voelt op school en het zich goed ontwikkeld. De school kan leerlingen goed begeleiden in samenwerking met de ouders, daarom zijn de oudercontacten belangrijk. Ouders en school zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind waarbij de eindverantwoordelijk van de opvoeding bij de ouders ligt en de eindverantwoordelijkheid van het onderwijs ligt bij de school.Samen zoeken we het beste voor uw kind.

Op diverse manieren worden de ouders op de hoogte gehouden van de ontwikkeling en van hun kinderen en het schoolgebeuren. In de schoolgids is te lezen hoe en wanneer er (geplande) contacten zijn tussen school en ouders.

Uiteraard is het mogelijk om ook op andere momenten contact te zoeken met de school. De leerkracht is daarbij het eerste aanspreekpunt.

Om u op de hoogte te stellen van het wel en wee van uw kind verschijnt er regelmatig het Ceedeetje.

Contact met ouders

Op de volgende manieren betrekken we u als ouder bij de ontwikkeling van uw kind:

• Kennismakingsspreekavond (september)
  • Rapporten
  • Spreekavonden (november en maart)
  • Informatieavond voortgezet onderwijs
  • Aanmeldingsgesprekken groep 8